Her er opskriften som jeg altid bruger med div. variationer.
Ingredienser:
1000 g. hvedemel (700 g. hvedemel + ca. 300 gram fuldkorns speltmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel etc.)
5 dl. vand
100 g. margarine
100 g. sukker
50 g. gær
1 æg
½ tsk. Salt.
Fremgangsmåde:
1. Gæren udrøres i den lunede væske ca. 30°C.
2. De øvrige ingredienser og ca. 2/3 af melet tilsættes, og dejen æltes godt. Yderligere mel tilsættes til dejens konsistens er passende. Dejen skal klæbe lidt til hænder og bord.
3. Dejen skal hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
4. Dejen æltes igennem, deles og rulles til boller.
5. Bollerne skal efterhæve tildækket et lunt sted ca. 30 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar