lørdag den 28. maj 2011

Boller... der hæver!!!

Fik lige lyst til at bage en gang boller!!! Det er så hyggeligt og så dufter det så godt.


Her er opskriften som jeg altid bruger med div. variationer.



Ingredienser:
1000 g. hvedemel (700 g. hvedemel + ca. 300 gram fuldkorns speltmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel etc.)
5 dl. vand
100 g. margarine
100 g. sukker
50 g. gær
1 æg
½ tsk. Salt.

Fremgangsmåde:
1.      Gæren udrøres i den lunede væske ca. 30°C.
2.      De øvrige ingredienser og ca. 2/3 af melet tilsættes, og dejen æltes godt. Yderligere mel tilsættes til dejens konsistens er passende. Dejen skal klæbe lidt til hænder og bord.
3.      Dejen skal hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
4.      Dejen æltes igennem, deles og rulles til boller.
5.      Bollerne skal efterhæve tildækket et lunt sted ca. 30 min.
6.      Pensles med f.eks. mælk og bages i en forvarmet ovn ved 225°C i 12-15 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar